flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою братів-пропагандистів з Луцьку, що закликали до насильницького захоплення державної влади

22 липня 2022, 15:18

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, брати К. збирали інформацію щодо розміщення і стану стратегічних об’єктів, закликали до вчинення дій з метою повалення конституційного ладу і захоплення державної влади.

21 липня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах обвинувачених на ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 01 липня 2022 року, якою частково задоволено клопотання прокурора Київської міської прокуратури та продовжено щодо обвинувачених строк дії запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою до 04 вересня 2022 року включно, з одночасним визначенням розміру застави у виді 190000,00 гривень кожному.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 01 липня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах обвинувачених – без задоволення.

Нагадаємо, громадяни К. обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 109 («Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій»), ч. 2 ст. 109 («Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій») Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду