flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою менеджерів підприємств, підозрюваних у привласненні коштів, виділених на харчування військовослужбовців Збройних Сил України

22 березня 2023, 17:10

21 березня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах підозрюваних Д. та М. на ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 03 лютого 2023 року, якими задоволено клопотання старшого слідчого Державного бюро розслідувань та застосовано до підозрюваного Д. та підозрюваного М. запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком до 02 квітня 2023 року з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі
4 697 000 гривень кожному.

За результатом апеляційного розгляду ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 03 лютого 2023 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту в інтересах підозрюваного Д. та підозрюваного М. – без задоволення.

Нагадаємо, громадяни Д. та М. підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191(«Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду