flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду відносно колишньої судді Господарського суду м. Севастополя АР Крим, засудженої за державну зраду

05 липня 2023, 17:14

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, Світлана Альошина, будучи громадянкою України, займаючи посаду судді Господарського суду м. Севастополя AP Крим, бажаючи допомогти в проведенні підривної діяльності проти України представникам спецслужб, правоохоронним та іншим органам державної влади російської федерації та зробити свій особистий внесок в утворенні та функціонуванні в АР Крим та м. Севастополі системи органів державної влади російської федерації, у тому числі судової, з метою становлення і зміцнення окупаційної влади та недопущення контролю української влади на півострові, упродовж березня – грудня 2014 року, діючи в інтересах російської федерації, подала до Вищої кваліфікаційної колегії суддів рф особисту заяву про рекомендацію на вакантну посаду судді незаконно створеного Арбітражного суду м. Севастополя російської федерації та необхідний для цього пакет документів. За результатами проведеного державними органами рф конкурсу діюча суддя судової влади України, громадянка України Світлана Альошина призначена на посаду судді Арбітражного суду м. Севастополя російської федерації на окупованій території AP Крим та продовжила здійснення правосуддя, чим забезпечила посилення тимчасової окупації півострова Крим та функціонування незаконно створеної судової системи країни-агресора.

28 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченої Світлани Альошиної на вирок Святошинського районного суду  міста Києва від 27 вересня 2022 року, яким Світлану Альошину визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України (в редакції Законів № 1183-VII від 08.04.2014 року та № 1689-VII від 07.10.2014 року) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього належного їй майна.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану захисником, залишено без задоволення.

Вирок Святошинського районного суду  міста Києва від 27 вересня 2022 року залишено без змін.

 Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду