flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду відносно колишнього судді Господарського суду АР Крим, засудженого за державну зраду

08 серпня 2023, 15:42

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, Мурат Куртлушаєв, будучи громадянином України, обіймаючи посаду судді Господарського суду АР Крим, бажаючи допомогти в проведенні підривної діяльності проти України представникам спецслужб, правоохоронним та іншим органам державної влади російської федерації та зробити свій особистий внесок в утворенні та функціонуванні в АР Крим та м. Севастополі системи органів державної влади російської федерації, у тому числі судової, з метою становлення і зміцнення окупаційної влади та недопущення контролю української влади на півострові, упродовж березня-листопада 2014 року, діючи в інтересах російської федерації, подав до Вищої кваліфікаційної колегії суддів рф особисту заяву про рекомендацію на вакантну посаду судді незаконно створеного Арбітражного суду Республіки Крим російської федерації та необхідний для цього пакет документів. За результатами проведеного державними органами рф конкурсу діючий суддя судової влади України, громадянин України Мурат Куртлушаєв призначений на посаду судді Арбітражного суду Республіки Крим російської федерації на окупованій території AP Крим та продовжив здійснення правосуддя, чим забезпечив посилення тимчасової окупації півострова Крим та функціонування незаконно створеної судової системи країни-агресора.

02 серпня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченого Мурата Куртлушаєва на вирок Шевченківського районного суду  міста Києва від 31 січня 2023 року, яким Мурата Куртлушаєва визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (в редакції Закону № 767 -VII від 02 березня 2014 року) та призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану захисником, залишено без задоволення.

Вирок Шевченківського районного суду  міста Києва від 31 січня 2023 року залишено без змін.

 

 Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду