flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього заступника Міністра оборони України, підозрюваного у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань

08 серпня 2023, 18:00

08 серпня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 липня 2023 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України та застосовано до підозрюваного Ш. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 16 серпня 2023 року.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 липня 2023 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту в інтересах підозрюваного Ш. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Ш. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду