flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою мешканця села Михайлівка-Рубежівка Бучанського району, який обвинувачується в тому, що перейшов на бік ворога та допомагав державі – агресору

16 серпня 2023, 17:59

15 серпня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах обвинуваченого У. на ухвалу Києво-Святошинського районного суду Київської області від 27 липня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора та продовжено щодо обвинуваченого У. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 24 вересня 2023 року включно.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Києво-Святошинського районного суду Київської області від 27 липня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах обвинуваченого У. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин У. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду