flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою обвинуваченого у справі про викрадення та катування активіста «Євромайдану» у січні 2014 року

01 вересня 2023, 18:01

31 серпня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду під час розгляду у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження за апеляційними скаргами сторони захисту, які діють в інтересах обвинуваченого К. на вирок  Дарницького  районного суду міста Києва від 23 вересня 2021 року розглянула клопотання сторони захисту про зміну обвинуваченому К. запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт та клопотання прокурора про продовження обвинуваченому К. запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду від 31 серпня 2023 року в задоволенні клопотання сторони захисту, які діють в інтересах обвинуваченого К. відмовлено, клопотання прокурора про продовження обвинуваченому К. запобіжного заходу задоволено та продовжено обвинуваченому К. запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів, тобто до 29 жовтня 2023 року включно.

Наступне судове засідання призначено на 11 год. 00 хв. 28 вересня 2023 року.

Нагадаємо, ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду від 29 вересня 2022 року апеляційні скарги захисників в інтересах громадянина К. залишено без задоволення, а вирок Дарницького районного суду міста Києва від 23 вересня 2021 року, яким громадянина К. визнано винуватим за ч. 4, 5 ст. 27 ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України з призначенням покарання, – залишено без змін. Постановою колегії суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного Суду від 11 липня 2023 року касаційні скарги захисників в інтересах громадянина К. задоволено частково. Ухвалу Київського апеляційного суду від 29 вересня 2022 року щодо громадянина К. скасовано і призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції. громадянину К. обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 днів.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду