flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без зміни вирок суду, яким Юрія Россошанського визнано винним у вчиненні умисного вбивства правозахисниці

19 жовтня 2023, 10:43

17 жовтня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула провадження за апеляційними скаргами, поданими на вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 03 серпня 2022 року, яким Юрія Россошанського визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 4 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

Так, судом першої інстанції встановлено, що 29 грудня 2017 року обвинувачений Юрій Россошанський на ґрунті довготривалих неприязних відносин, пов`язаних із розглядом судової справи за фактом порушення його сином правил дорожнього руху, що спричинило смерть рідної сестри громадянки Н., умисно протиправно заподіяв смерть громадянки Н. із особливою жорстокістю.

Шевченківським районним судом міста Києва від 03 серпня 2022 року обвинуваченого Юрія Россошанського визнано винним в інкримінованому злочині та призначено покарання у виді позбавлення волі на 15 років. Запобіжний захід до набрання вироком законної сили у вигляді тримання обвинуваченого Юрія Россошанського під вартою залишено без змін. Строк відбування покарання, відраховувати з моменту фактичного затримання обвинуваченого Юрія Россошанського, а саме з 08 січня 2018 року.

Стягнуто з обвинуваченого Юрія Россошанського процесуальні витрати по справі, пов`язані з проведенням експертних досліджень, які обґрунтовують пред`явлене обвинувачення, на суму 87 995 гривень 47 коп. на користь держави.

Цивільні позови представника потерпілих про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 000000 гривень кожному задоволено.

Цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди в розмірі 2 000000 гривень та матеріальної шкоди в розмірі 37 970 задоволено частково.

Стягнуто з обвинуваченого Юрія Россошанського на користь кожного з трьох потерпілих моральну шкоду в розмірі  1000000 гривень.

За результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані захисником в інтересах обвинуваченого Юрія Россошанського, обвинуваченим Юрієм Россошанським, потерпілою Н. та прокурором у кримінальному провадженні, залишено без задоволення.

Вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 03 серпня 2022 року залишено без зміни.

Повний текст ухвали буде оголошений учасникам судового провадження 23 жовтня 2023 року о 09 год. 30 хв.

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду