flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід,обраний керівнику незаконно утвореного«Управления МВД росии по городу Ялте»,підозрюваному у наданні іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України

07 листопада 2023, 17:46

06 листопада 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного В. на ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 06 жовтня 2023 року, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Служби безпеки України в АР Крим  та обрано відносно підозрюваного В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення суми застави.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 06 жовтня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного В. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111  Кримінального Кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду