flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом народного депутата України, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП

13 грудня 2023, 15:07

12 грудня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 09 листопада 2023 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання  Генерального прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано до підозрюваного Н. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце свого проживання за адресою, визначеною ухвалою, за виключенням необхідності отримання медичної допомоги або/та необхідності забезпечення особистої безпеки у період дії воєнного стану, шляхом перебування у захисних спорудах (бомбосховищах) на випадок оголошення повітряної тривоги, у межах строку досудового розслідування кримінального провадження до 04 січня 2024 року з покладенням обов’язків передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 09 листопада 2023 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Н. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду