flag Судова влада України

Київський апеляційний суд засудив Андрія Хандрикіна, колишнього працівника батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Харківській області та призначив покарання у виді 6 років позбавлення волі

21 грудня 2023, 17:42

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула кримінальне провадження за апеляційними скаргами прокурорів та представників потерпілих на вирок Дніпровського районного суду міста Києва від 30 серпня 2019 року.

Вироком Дніпровського районного суду міста Києва від 30 серпня 2019 року Андрія Хандрикіна визнано невинуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України від 05.11.2009 № 1707-VІ) та виправдано, у зв`язку із недоведеністю, що ним вчинено кримінальне правопорушення, в якому він обвинувачується.

Цивільні позови потерпілого Ц. та потерпілого Н., кожного окремо, до Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області, Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області та третіх осіб без самостійних вимог про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням (злочином), залишено без розгляду.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги прокурорів, які брали участь у судовому провадженні в суді першої інстанції та представника потерпілого в інтересах Ц. задоволено частково.

Вирок Дніпровського районного суду міста Києва від 30 серпня 2019 року скасовано. Постановлено новий вирок, яким Андрія Хандрикіна визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України від 05.11.2009 № 1707-VІ) та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі. Відбування покарання Андрію Хандрикіну рахувати з моменту затримання. Цивільні позови потерпілого Н. та потерпілого Ц. до Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області, Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області залишено без задоволення.

Онлайн-трансляцію оголошення судового рішення можна переглянути на офіційному YouTube каналі «Київський апеляційний суд» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=mvuMkArlzyk

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду