flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок стосовно міліціонера оперативної роти полку міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в місті Києві

28 лютого 2024, 11:44

12 лютого 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника в інтересах обвинуваченого Бориса Ареф`єва на вирок  Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08 вересня 2023 року.

Вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08 вересня 2023 року обвинуваченого Бориса Ареф’єва визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384, ч. 2 ст. 365  Кримінального кодексу України, та призначено покарання:

– за ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 призначено покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на два роки та, на підставі ст. 49, ч. 5 ст. 74 Кримінального кодексу України обвинувачений Борис Ареф’єв звільнений від покарання у зв`язку із закінченням строків давності.

– за ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України призначено покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

– за ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України призначено покарання у виді позбавлення волі на строк сім років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки.

На підставі ст. 70 Кримінального кодексу України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим визначено обвинуваченому Борису Ареф’єву покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у виді позбавлення волі на строк сім років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки.

Відповідно до ст. 54 Кримінального кодексу України застосовано до обвинуваченного Бориса Ареф’єва додаткове покарання у виді позбавлення спеціального звання – «старший сержант міліції».

Початок строку відбування покарання обвинуваченому Борису Ареф’єву обчислюється з моменту його затримання на виконання цього вироку.

Обвинуваченому Борису Ареф’єву обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

Стягнуто з обвинуваченого Бориса Ареф’єва на користь держави витрати, пов`язані із залученням експерта у кримінальному провадженні у сумі 16972,80 гривень.

Цивільний позов представника цивільного позивача, який діє в інтересах потерпілого Ж., задоволено частково.

Стягнуто з обвинуваченого Бориса Ареф’єва на користь потерпілого Ж. 200 000 гривень відшкодування моральної шкоди.

У задоволенні решти вимог за цивільним позовом – відмовлено.

Цивільний позов представника цивільного позивача, який діє в інтересах потерпілих С., М., Л. та П., задоволено частково.

Стягнуто з обвинуваченого Бориса Ареф’єва на користь потерпілого С. 200 000 гривень. відшкодування моральної шкоди.

Стягнуто з обвинуваченого Бориса Ареф’єва на користь потерпілого М. 200 000 гривень. відшкодування моральної шкоди.

Стягнуто з обвинуваченого Бориса Ареф’єва на користь потерпілого Л.    87 697,90 гривень майнової шкоди; 200 000 гривень відшкодування моральної шкоди.

Стягнуто з обвинуваченого Бориса Ареф’єва на користь потерпілого П. 200 000 гривень. відшкодування моральної шкоди.

У задоволенні решти вимог за цивільними позовами – відмовлено.

За результатами апеляційного розгляду вирок  Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08 вересня 2023 року залишений без змін, апеляційна скарга захисника – без задоволення.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду