flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту колишнього Міністра закордонних справ України, підозрюваного у вбивстві Сергія Старицького

11 червня 2020, 14:50

11 червня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 18 травня 2020 року, якою задоволено частково клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області та продовжено щодо підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2020 року з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 2 102 000 гривень, з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов`язків, передбачених ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 18 травня 2020 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено частково. Застосовано до підозрюваного К. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2020 року із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 14 083 400 гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст.194 КПК України.

Підозрюваного К. взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, громадянин К. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду